Vía ferrata | Saltant de l'Aigua

Comentario escrito por   Jesús » hace 3 años

Feta el 21/8/2018, equipament en bon estat inclosa l'escala de fusta, que a part que està en bones condicions, penso que queda més ben integrada a aquest bonic paratge anomenat les Deveses, que no pas una metàl.lica que evidentment aguanta millor el pas del temps...tanmateix, en sortir de la ferrada i agafar (a mà dreta) el GR175 per un camí que davalla en fort pendent direcció Figuerola, també trobem al cap de poc, una petita caseta-aixopluc amb barana (boniques vistes, fa com un mirador), també de fusta. Bon lloc per descansar o aixoplugar-se.

A banda del gran aparcament recomanat, n'hi ha un altre de més petit però amb bones ombres (si no estan ja ocupades...), a la placeta Est de l'església de sant Jaume, però hi ha algun carrer estret per arribar-hi, i una bona opció és seguir un camí de circumval.lació, bastant llarg, que ens hi porta.
Feien obres i no vaig veure que ambdós aparcaments comuniquessin. Per anar al GR175 i a la via ferrata, tan sols cal fer un gran gir (ja a peu) a l'esquerra, i tornar a girar a l'esq i ja passem vora el gran pàrquing i ja comencem a trobar cartells i rètols de la Ruta del Cister,el mateix GR175 que fa la ruta "un tomb pel Jordà", etc.

Com diu deandar i tots els comentaris, la via és molt senzilleta (K1) i ideal per a iniciació, llevat de l'últim pas del desplom final, que s'ha de tirar una mica més de braços. Jo el vaig pujar i baixar 3 cops fins a sota l'escala de fusta, en part perquè volia buscar, si el trobava, el ràpel que esmenta algun comentari. Doncs res...però sí vaig localitzar el lloc on estava, al flanqueig superior de l'inici, uns 5-6 mts abans d'arribar a l'escala. Encara es veuen els espàrrecs a la roca, però ni rastre de xapes i/o maillons de ràpel. I de fet no cal, perquè pujar o baixar per qualsevol variant és molt ràpid i es pot repetir les vegades que vulguem.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Saltant de l'Aigua

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas