Vía ferrata | Grau del Carabassal

Comentario escrito por   Jesús » hace 6 años

Grau del Carabassal fet en descens el 16 de juliol de 2018, venint de la serra Major pujant pel Grau del Carrasclet, distant uns 2 km, seguint la immensa carena d'altura que els uneix. Vinguem d'on vinguem, per fer-lo de baixada, ens situarem a un pal metàl.lic indicador de direccions important: Cabacés (per GR); Albarca; i Carabassal (per PR blanc-groc), cap on ens dirigim davallant per la Roquera dels Grèvols. Anem directes als enormes precipicis direcció sud i vist de dalt no queda molt clar per on va el Carabassal. En qualsevol cas, a partir d'ara haurem d'avançar en precaució procurant no perdre els senyas groc-blanc, que ja no deixarem fins la Morera de Montsant.
Algun rètol indicador més ens confirmaran que anem correctament. És molt recomanable portar l'arnès i el dissipador, ja que hi trobem material (antic però en bon estat) tan gruixut que als grans mosquetons del dissipador no els hi sobra molt. Una baga curta de descans tampoc ens farà nosa.

Es pot dividir en 2 trams, el superior i l'inferior. Trobem divers material antic però en bon estat, que inclou barres de ferro, escales metàl.liques, baranes, ferros en "T", i fins i tot a la part baixa del tram inferior hi ha un cable formant nanses per agafar-se, on ja a penes fa falta el dissipador, i podem donar per acabades les dificultats. Ja només resta continuar seguint els senyals PR groc-blanc, i anem davallant (direcció general SW) per la bona sendera i camí dels Fareus, fins ja molt avall que passem algo enlairats per damunt la cruïlla de la carretera que va a Escaladei.

Continuem algo enlairats paral.lels a la carretera i ens anem atansant a la Morera de Montsant i fi de trajecte. Poc abans de fer cap a la tv-7021 trobem l'últim cartell informatiu del Parc, i en una vintena escassa de metres ja estem a l'empinada rampa que ens porta als aparcaments del poble, i final del magnífic Itinerari M1, un del millors i definit com a dificultat Alta o molt Alta. Horari oficial 2h 30 però si fem fotos i anem admirant els nombrosos cops de vista, es pot allargar.
En el meu cas vaig trigar el doble (5h), sense perdre'm encara que no coneixia el recorregut integral. Cal portar aigua abundant i procurar no perdre les senyalitzacions.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Grau del Carabassal

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas