Vía ferrata | Grau del Carrasclet

Comentario escrito por   Jesús » hace 5 años

Pujada pel Grau de Carrasclet (k3), des del Racó dels Boixets (l'havia baixat feia poc, venint del Grau dels Barrots), i descens pel Grau del Carabassal. Equipament antic però en bon estat el 16 de juliol de 2018. Molt recomanable portar arnès i dissipador, que també ens seria útil al Carabassal.
Anem seguint senyals verd-blanc i al primer tram ja veiem que el terreny és algo complicat, i ens anem assegurant a les grapes de ferro.
A uns dels curts trams, si localitzem una petita varilla per posar el peu, ens facilita molt el pas.
Fem l'últim tram amb la mateixa tònica, i ens diposita al sender i serra Major. Rètol de senyalització. Per l'esq ve l'itinerari dels Barrots, i seguim per la nostra dreta una estoneta fins trobar una fita.

Ara girem a l'esq i travessem un estret passadís entre roques, i seguim les fites fins trobar a un replà un rètol-pilonet que indica "Carrasclet", d'on venim. Ara es tracta de seguir punts vermells i fites (direcció general NE), per tal de guanyar a travès de fàcils roquissars i herbeta, la fàcil i immensa carena on a cada moment s'obren noves, aèries, i magnífiques panoràmiques en qualsevol direcció. Avui bufa un mestral tan gelat, que fa difícil creure que estem en plena canícula d'estiu...tot un luxe amb la calorada que cau aquests dies...

Nou pal indicador i se'ns ajunta un sender GR, que seguim un moment. Nou rètol (que és el que realment m'interessa avui) que indica "Carabassal", senyalitzat en blanc-groc, i va directament (S) a la alta i impressionant cinglera. A partir d'ara cal evolucionar en un mínim de precaucions, procurant no perdre els senyals groc-blanc. Sortosament, encara porto posat l'arnès i el dissipador, del Carrasclet. Si no es porta posat, ara és el moment de posar-se'l, ja que potser trobarem algun ressalt algo més difícil. Al planet sota la Roquera dels Grèvols trobem un altre rètol que ens confirma que anem bé. El descens del Grau del Carabassal, equipat amb material antic però segur, es pot dir que la dificultat és k2 amb algun pas algo exigent.
Un cop s'ha acabat l'equipament, seguim pel PR groc-blanc i pel camí dels Fareus retornarem a la Morera de Montsant.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Grau del Carrasclet

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas