Vía ferrata | Grau de Barrots

Comentario escrito por   Jesús » hace 5 años

L'accés per Cornudella de Montsant fins la Morera de Montsant (743m alt) es fa bé, la carretera és bona tot i que hi ha nombrosos revolts, i també amplis aparcaments per estacionar. Just abans d'entrar a la Morera de Montsant, una empinada rampa ens porta al gran pàrquing.
Als afores del poble trobem diversos cartells i rètols indicadors. Jo em decideixo per seguir el que posa "Grau dels Barrots", i "Grau del Carrasclet". Pujaré pel de Barrots i el descens (algo exposat) el faré pel Carrasclet, més difícil (k3) i on és molt recomanable portar l'arnès i el dissipador, sobretot si es fa de baixada. Activitat feta el 13 de juliol de 2018.

Així doncs, m'hi poso. Em dirigeixo a la serra Major, potser la més famosa del sector. A l'entrada del Grau dels Barrots trobem una placa commemorativa de la Secció de Muntanya del Reus Deportiu, març de 1966. Pioners en l'exploració i equipament d'un del graus més emblemàtics, potser com una mena d'homenatge als vells anacoretes del Montsant...
L'equipament són uns ferros en forma de "T" que superen un ressalt i un curt i fàcil flanqueig on també hi ha alguna gruixuda varilla. En total una dificultat de K2/K1, i seguim a mà dreta feixes i alguna aèria cornisa fàcils, equipada amb sirga i cable alguns trams més estrets, on tenim un buit considerable a la nostra dreta, on ens podem assegurar o agafar si tenim algo de vertigen. Durant el recorregut de la magnífica i aèria balconada, amb constants cops de vista a la Morera, podem anar al mirador del "Balcó del Priorat" a veure una espectacular panoràmica de la comarca.
Per accedir al Balcó, tan sols haurem de travessar un curiós bloc encastat, protegit per una barana, amb un enorme pati a banda i banda de les dues escletxes.

Més endavant trobo un nou rètol "Serra Major, Corbatera", i segueixo per aquí fins que trobo un altre rètol "Carrasclet" i un senyal groc i verd. Bé, ha arribat el moment d'equipar-me amb l'arnès i el dissipador que duia a la motxilla, i fer una petita parada menjar/beure sota una gran i magnífica visera rocosa, que fa una bona ombra, i observo la part alta del Grau del Carrasclet.
Ara entenc perquè és K3, té material de ferrata i no resulta fàcil l'entrada...un bon sistema és assegurar-se a les grapes.
Finalment arribo a la Morera després de fer un magnífic recorregut semicircular.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Grau de Barrots

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas