Vía ferrata | eth Taro d'Arties | Roca Blanca

Comentario escrito por   Jesús » hace 5 años

Hem fet les 2 opcions de la nova via Herrada eth Taro d'Arties a la Vall d'Aran, el 19 de juny de 2018. La nova ferrata porta el segell de qualitat de l'Escola de Muntanya del Pont de Suert (ECEM), felicitacions als equipadors! S'han de seguir les indicacions i consells que indica deandar i les dels propis equipadors al plafó informatiu a l'inici de la ferrata, instal.lat per l'Ajuntament de Naut Aran, i EMD Arties-Garòs. D'entrada dir que el famós pèndul fa més respecte de lluny que quan ja ets allí...
La dificultat global de la via herrada és K4, amb algun pas de dificultat superior, que seria K4+ segons posa al plafó informatiu. També trobem trams de k3 i fins i tot k2, o sigui un ventall de dificultats que amenitzen la via amb les espectaculars vistes que veiem.

Si volem fer les dues variants, potser és millor fer primer el pèndul, seguint EXACTAMENT les explicacions per fer-lo amb la màxima seguretat. Amb el ganxo auxiliar, "pesquem" el Ganxo-Mosquetó i ens el posem directament a l'anella ventral de l'arnès, i les bagues del dissipador les enganxem a l'aro superior, i revisem que ens ho hem posat tot correctament. I tot seguit, calculem la trajectòria sota el gran sostre i el punt on farem cap, i saltem en decisió. Si el primer intent resultés fallit, hem de mantenir la calma i retornem sense massa problema a l'inici. I ho intentem de nou..
Un cop assolit el plano superior i fi de ferrata (bidó i LLibre-registre, 1350m alt), si desitgem fer la variant del segon Pont nepalí de 30 mts, ho tenim bastant fàcil, tan sols cal seguir l'Escape en descens, equipat i senyalitzat en blau, que fa cap on comença el primer pont de 25 mts, el repetim i ens situem a la bifurcació del pèndul, i continuem pel segon Pont de 30 mts fins trobar el tram fàcil de k2, que en poca estona ens condueix novament a la fi de ferrata. Per al descens definitiu tan sols cal anar seguint els trams equipats, fàcil, fins la base i camí d'aproximació, passant prop del carrer Reiau i fins el cotxe.

Cal destacar les magnífiques vistes que es veuen des del cim de la ferrata, sobre Arties i bona part de la Vall, però sobretot la hipnòtica visió que ens ofereix el famós i emblemàtic Montardo d'Aran (2830 mts alt), situat a cavall entre la Vall d'Aran i l'Alta Ribagorça, encara molt nevat...
Per aprofitar la sortida, l'endemà vam fer la ferrata Tossal de Miravet al Pont de Suert.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
eth Taro d'Arties | Roca Blanca

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas