Vía ferrata | Barranc de la Foig

Comentario escrito por   Jesús » hace 3 años

El 23/5/2018 tres companys hem fet les dues ferrates de Tivissa. Hem fet primer la del Tormo de la Margarida i hem tornat a baixar al poble, i ara ja ens hem situat a l'inici de la ferrata barranc de la Foix. L'equipament està bé, tot i haver alguna grapa fina algo doblegada, sense més conseqüències.
Combinant trams de ferrata equipada, amb ressalts poc difícils no equipats, anem guanyant altura pel barranc, fins a dalt i fi de les dificultats. Aquí hi ha vàries opcions i decidim tornar a baixar pel mateix barranc i via ferrata. De moment no traiem la corda i anem desgrimpant els ressalts, i els trams de ferrata, algo més difícils que de pujada però es deixen fer prou bé en descens.
Finalment arribem als trams més verticals i traiem la corda. Rapelem el penúltim tram, reunió, i fem l'últim ràpel fins l'inici de la ferrata. Les anelles de ràpel estan bé i amb una corda de 50 metres arribem sobradament.
Es poden fer diverses combinacions per encadenar les 2 ferrates, però potser l'opció més recomanble és fer primer la del barranc de la Foix i tot seguit, ja de baixada pel camí de Llena, fer la del Tormo, i més ara amb el nou reequipament del desplom optatiu, que potser animarà més gent a intentar-lo...
De tota manera, si no ho veiem clar, sempre podem seguir la variant fàcil de l'esquerra.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Barranc de la Foig

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas