Vía ferrata | Cast Urquiza Olmo

Comentario escrito por   Jesús » hace 4 años

Amb tota la cordialitat, Marcel!! De veritat començava a dubtar de si era real, o ho havia somniat, que havia vist fa un temps per YouTube un video on un esquiador extrem baixava esquiant la cara nord del Cerví, des del cim. després de cercar infructuosament aquest video, resulta que "no està disponible".
Jo encara el vaig poder veure abans d'eliminar-lo.
Decidit a comprovar si ho havia somniat,o no,l'he buscat per Google,i a la fi he trobat info diversa sobre aquesta proesa realitzada l'any 1989, o sigui ja fa 28 anys. Només he trobat,a una de les web,una sola foto d'aquest terrorífic descens,que correspon sens dubte al video que vaig veure,ara eliminat.

Una de les fonts és del Bureau des Guides de Verbier,i he agafat un extret d'altres web.
André Anzévui, precursor de l'esquí extrem (amb el permís de S. Saudan), consiguió el primer descenso de la cara norte del Cervino en 1989.Solo una seccion de 90 mts la descendió en rápel.
"...avec le "virage de la mort",des passages à 70 ou 80 degrés d'inclinaison (crec que s'entén prou bé i fa por només pensar-hi),ne chercher pas le casque ou la neige poudreuse...
"Ski extrème en face nord du Cervin,première descente à skis du vessan nord du Cervin,aconseguit pel Guia d'Alta Muntanya i esquiador extrem André Anzévui".
Agraint molt als companys de deandar, la paciència que han tingut, en el sentit que no és estrictament tema de vies ferrata, dóno aquest tema per tancat,agraint per suposat també a Marcel els seus aclariments.
Salut i muntanya,amic Marcel !!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Cast Urquiza Olmo

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas