Vía ferrata | Cast Urquiza Olmo

Comentario escrito por   Marcel » hace 2 años

Hola Jesús,
Moltes gràcies per la felicitació!
La veritat, no l´esperava per part de ningú.
Fa temps que em sembla que aquest esport es mou per camins trillats i prou.
No només costa d´evolucionar, sino que té una tendència a la involució.
Alguns practicants (molts) son d´anar de grapa a grapa i (si m´agafo al cable) no passa res sobretot si no m´ha vist ningú.
Es per aixó que tot hom s´atreveix amb el grau K5.
Així les coses, es quant sents opinions com que el tram de després de la viga a la Canal de los Olmos (la travessa sota el sostre), no té problema. Sino que el problema vé més endavant en el tros on cal escalar i altres absurditats semblants.
Un altre exemple de que costa evolucionar el tenim a la preciosa ferrada de les Agulles Rodones a Solius.
Primera, per a mi una K4/K4+. Penso que no es K5 no li veig cap pas que ho pugui ser. La gent associa que si es llarga aixó fa augmentar la dificultat i d´aquesta manera hi ha qui li reclama una dificultat global de K6.
Jo ho contemplo com dos conceptes diferents.
Per altre cantó el tema dels rapels. Sembla ser que si algú diu que n´hi han 11 "obligats", no es pot fer amb menys. Fins i tot hi ha qui apunta que a les hores et desvies de la via... Doncs bé. Jo l´he fet amb 4 i un bon escalador pot intentarla de dur endavant amb només 2 rapels obligats de veritat. Peró com que sembla que els cannons marquen que a un ferratista no li cal saber ni rapelar ni escalar, doncs així anem!
I els horaris. Hi ha qui amb 6h no en té prou...
En fi amic Jesús, amb en Jorge ens ho vam passar alló més bé i vam acabar molt contents de fer una cosa "diferent".
En tinc més al cap, es questió de temps...

En relació a lo que apuntes d´algun dels grans de l´alpinisme mundial, Boivin, Profit, No oblidis a la cordada Enric Lucas-Nil Bohigas!!!
Tots ells grandioses figures que efectivament van fer evolucionar l´alpinisme de compromís.No m´oblido de Bonatti ni de Messner, eh!
Molts d´ells ja no hi son, emportats pel seu desitg d´anar molt més enllà de la terra coneguda.
Amb tot, voldría apuntar que em sembla que la nort del Cerví no s´ha baixat mai esquiant (i no em sorprèn). Es possible que et confonguis amb el descens que va fer precisament en Boivin Alló fou a la cara Est que tampoc es precisament plana!
En quant a T.Bubendorfer, em sembla que va caure 10 mts escalant en gel aquest hivern. Va quedar fotut però no em consta que fos un accident mortal.

Salut i bones ferrades!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Cast Urquiza Olmo

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas