Vía ferrata | Canal de l'Ase

Comentario escrito por   Jesús » hace 6 años

Canal equipada Canal de l'Ase, i posterior descens en ràpels de la Canal de Peònies, efectuats divendres 16 de juny de 2017, amb la tremenda calorada que ens afecta aquests dies.
Les indicacions que ben bé dóna la pàgina de deandar, són perfectament vàlides i tan sols cal actualitzar-les una mica. Ara el Punt de Control per abonar la tarifa (si és el cas) i escollir l'aparcament, es troba a 3.5 km de Beseit. Jo vaig pagar 8 euros (amb cotxe tot terreny) pel Pàrking 3, que és el millor (gran i arranjat on caben molts cotxes, i gran àrea de picnic), que es troba a 2.5 km del Punt de Control (també es pot aparcar allí), i a uns 6 km de Beseit.
Llavors ja cal caminar per la pre-ruta "Paseo" durant uns 800 mts fins el Pla de la Mina, i començament del veritable i magnífic recorregut del Parrissal, seguint suaument aigües amunt el riu Matarranya.

Abans del congost i les Gúbies, deixem el Sender principal i agafem (gran fita i senyal vermell) a la dreta un senderó fitat i alguns senyals que ens porta a l'altra riba del riu (esquerra orogràfica), on després d'una pujadeta ja estem a l'inici de la Canal de l'Ase. Pintada a una roca que ens indica que estem al lloc correcte. Es tracta d'un espectalular tall a la roca i en la progressió trobem grapes i cordes amb nusos als passos més difícils, però no hi trobem cap cable de vida, les mateixes cordes fan aquest servei, o sigui que portar el dissipador o no, ja és qüestió de cadascú...jo no el portava i em vaig apanyar bé amb 2 bagues d'ancoratge de longituds diferents, que també em foren molt útils al descens de la Canal de Peònies.

Si volem davallar per la mateixa canal, cal tindre en compte que algunes capçaleres de ràpel no disposen d'anella i caldrà posar cinta plana o algun minimosquetó de ràpel tipus maillon, i corda de 40 metres. Si volem baixar per la llarga i difícil Canal de Peònies, ens caldrà corda de 60 mts i una bona tècnica de ràpels, uns 14-15 en total. Per accedir-hi, no arribarem al collet de sortida de l'Ase: uns metres abans cal localitzar a mà dreta una bona fita, i agafem un senderó on cal no perdre les fites i senyals vermells. El seguim una bona estona fins que ens porta al primer ràpel de la Canal de Peònies (11 mts i baga a un gran pi). Es recomana calcular bé els horaris i recordar que ens esperen una llarga sèrie de ràpels d'entre 6-7 mts i 28-29 mts, els més tècnics, volats i impressionants, on es recomana la màxima prudència, ja que al penúltim, i a l'anterior, hi ha passamans molt aeris que ens porten a l'autèntica instal.lació de ràpel, on és imprescindible calcular molt bé tots els moviments. Per als amants de les emocions fortes...
Cal dir que totes les reunions estan perfectament equipades amb químics, amb i sense anelles de ràpel (i alguns arbres). Potser el més impressionant és el penúltim (doble instal.lació) de 28-29 mts que fa cap a un bon replà, enmig de grans blocs. A l'anterior davallem per un gegantí pou.
Recorregut integral bastant llarg, cal preveure unes 7-8 hores en total.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Canal de l'Ase

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas