Vía ferrata | Canal de los Olmos

Comentario escrito por   Jesús » hace 3 años

Ferrada Canal de los Olmos realitzada el 26 de maig de 2017, amb un Sol de justícia al migdia i una calor sufocant que superava els 30 graus, amb poquíssimes ombres exceptuant l'entrada a la Canal i les primeres desenes de metres per les cadenes. Després, Sol i calor sense treva, típica del Montsec d'Ares en condicions estivals, fins Corçà.
Equipament en perfecte estat, que s'agraeix (Gràcies, JOM!) ja que és una de les vies K5 que he fet, més dures i difícils. Exigeix molta concentració i calcular bé els moviments, sobretot a partir de la viga Regino, tot i que la part final i sortida no és tan difícil.

Vaig pujar també a l'Agulla Gabriela, en vistes espectaculars, però els 8-10 metres d'escalada que mancaven per assolir el bloc de l'autèntic cim, em van semblar massa perillosos (tot i no semblar massa difícils) per fer sense un cordino de seguretat. Però val molt la pena pujar a l'Agulla.
Cal tenir en compte que algunes grapes són tan gruixudes que no entren ni els mosquetons de bon tamany, ni tan sols els típics Petlz dels dissipadors. Una baga auxiliar ens pot ser bona ajuda...però s'ha de tindre molt clar que hi ha trams d'escalada sí o sí.
Un cop al cim de la ferrata, trobem el bidó on hi ha el llibre-registre, on podem escriure algo si ho desitgem (jo ho vaig fer).

Per al retorn i posterior descens, cal pujar encara una mica en busca de la carena, procurant localitzar els punts grocs encerclats en blanc, les fites de pedres, i el millor traçat fins que descobrim una espectacular vista del Congost de Mont-Rebei, amb la grandiosa i monumental paret de Catalunya en primer pla (i a l'altra banda de la Noguera Ribagorçana, la igualment grandiosa paret d'Aragó, i el magnífic embassament de Canelles, que ja fa hores que veiem molt avall...
Quan assolim l'antiga i precària pista, haurem d'estar atents, a un tros molt costerut i en plena costa, a no passar de llarg una estaca verda i una fita a mà dreta, i seguim el senderó avall on trobarem alguns senyals en verd i fites, arribant a Corcà per un tram de la Ruta 2, que va del Castell de sant Llorenç a Corcà.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Canal de los Olmos

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas