Vía ferrata | Faixes Tancades

Comentario escrito por   Jesús » hace 7 años

Descens de les Faixes Tancades fet el 29/3/2017, amb un sol vehicle sortint i retornant de la rodalia de l'aparcament de la ferrata Ulldecona, per cert en procés de reformes i arranjament (arran de l'accident ocorregut no fa molt) i en la prohibició absoluta de fer-la, hi ha cartells d'advertiment.
Així doncs, passo per la cova del pare Pasqual (inici de la ferrata, cartells informatius de la prohibició), i segueixo caminant fins la carena i cim del Montsià (765 mts alt), amb espectaculars vistes del Mar i Delta de l'Ebre. Breu parada i dos plàtans que entren la mar de bé, cal vigilar el tema hidratació i portar uns 2 litres de beguda isotònica.

En direcció NE davallo al coll del Teix i pujo al pic de les Faixes Tancades, on comença el primer ràpel, i s'inicia la llarga línia de ràpels en un ambient molt aeri, impressionant i espectacular, fins la font de Neus (eixuta) i el sender PR-C-84, obviant els 3 restants per la Punta d'Antó.
Cal dir que requereix una bona tècnica de ràpel i autobloqueig o autoassegurança, i estar segurs del tot de l'altura de cada ràpel i la recepció, normalment en bones repises en vegetació però netejades, excepte la reunió penjada en plena paret, que en el meu cas fou la R4 ja que vaig encadenar el segon i tercer ràpel en una impressionant volada de 34 metres (corda de 65/70 metres), on és imprescindible comprovar des de la lleixa penjada que realment la corda arriba sobradament a sota. Davant el mínim dubte, instal.lar un ràpel de la lleixa penjada.

Dir que a la segona reunió hi ha una baga algo deteriorada, però tota la instal.lació queda unida inclòs pel passamà que ens hi condueix. La resta d'equipament està en bon estat. El llarg i dur retorn el vaig fer pel sender PR passat per l'Ereta i un poc més avant, pel dur i exigent senderó que duu directament al cim del Montsià, per segon cop i ja amb les forces molt minvades...i rumb definitiu fins el cotxe, en una dura jornada de resistència emprant un total de 8 hores.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Faixes Tancades

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas