Vía ferrata | Poi d'Unha

Comentario escrito por   Jesús » hace 8 años

Via Herrada aranesa de Poi d'Unha feta el 8/11/2015 amb una calor excepcional en ple novembre. Es pot aparcar còmodament al gran pàrquing d'Unha (1325m alt), on es pot consultar el plafó informatiu de la via ferrata, i també hi ha a prop dos fonts d'aigua fresca i bona, segons ens va dir un habitant del poble (abans no quedava clar quina era la bona i potable), és a dir que l'aigua de la font és molt bona i es divideix en dos brolladors, igual de bons. I tenia raó perquè vam beure i omplir cantimplores i ens va sentar la mar de bé...

Durant l'aproximació es van trobant senyals vermells-taronja fins l'inici de la ferrada, on vam coincidir en dues companyes i un company, que vam fer tota la via i el descens plegats. L'espectacular escala en espiral suspesa al buit està en perfectes condicions, com tota la via. El descens també resta equipat però costa una mica trobar els senyals, és convenient no perdre'ls. No vam veure cap indicació que permeti fer el cim del Poi d'Unha que assoleix els 2200m d'altitud, llàstima...No semblava recomanable intentar fer el cim per l'escarpat del terreny, si no es coneix.
Les panoràmiques sobre la Val d'Aran, amb les seves valls i poblets de postal, amb els gegantins pics de la zona (identificables alguns tremils...) visibles, són de primer nivell.

Durant el descens es passa pel costat de la cabana de Corilha, petita però en bon estat, i més avall trobem la cruïlla amb el rètol indicatiu Unha a l'esquerra, (i Gessa a la dreta).
I les possibilitats es multipliquen...Podríem dedicar una altra jornada a fer un bonic recorregut del Naut Aran: UNHA-Barranc de Corilha-GESSA-UNHA, amb 1h 30 i 330m de desnivell.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Poi d'Unha

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas