Vía ferrata | Les

Comentario escrito por   Jesús » hace 8 años

Ferrata feta el 9/11/2015, en uns dies d'excepcional bonança climatològica a la Val d'Aran en plena tardor. La via segueix perfectament equipada i senyalitzada, tot i que a la part alta es nota a faltar algun rètol indicatiu. Està senyalitzat en groc, inclòs el descens o retorn, però cal parar atenció i no perdre les marques grogues.
El tram més dur són els primers 100m de murs i desploms, on val la pena que el mosquetó de la baga de descans tingui una obertura de 23mm com a mínim,ja que els petits no entren a les grapes plastificades.

La resta de ferrada és més fàcil però bastant llarga, enmig d'una vegetació exhuberant accentuada per la tardor...Un cop assolit el final definitiu (es pot abandonar abans per algun escape) de la Via Herrada, encara es continúa pel llom, fàcil, uns 10 minuts, fins iniciar el descens on cal tenir en compte algunes coses. Cal posar atenció i no perdre els senyals grocs, sobretot quan el terreny es torna molt escarpat pel camí de Soberpèra. L'ambient i l'entorn és màgic, envoltats d'arbres i vegetació amb el terra encatifat de fullaraca pròpia de tardor, però aquestes mateixes fulles que ofereixen, tot plegat, un ambient tan bucòlic, rellisquen moltíssim per terreny amb forta inclinació.

Amb molta cura per l'escarpat i relliscós pendent, s'arriba al bonic torrent o arriu de Soberpèra, que creuem per una petita palanca de troncs. Més avall transitem per damunt d'altes parets i cingleres, que tenim a mà esquerra, on, tot i ser terreny més fàcil, cal no badar pel risc objectiu que representa, fent cap, finalment, a una pista que seguint-la a l'esquerra ens durà al gran i arranjat aparcament.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Les

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas