Vía ferrata | Penyaflor

Comentario escrito por   Jesús » hace 9 años

Repetició feta el 22/12/2014 i salutacions a Rocjumper, és molt probable que ens trobéssim el dia del vendaval perquè érem bastants. El motiu bàsic ha estat intentar esbrinar l'altura d'alguns ràpels, en tractar-se d'una ferrata nova on hi ha una zona d'escalada. Cal dir que al mínim dubte sobre l'altura, traçat i dificultat d'alguns ràpels que veiem des de la ferrata, és millor desistir i baixar pel descens equipat amb cadenes.

Per als més experts, que dominen perfectament les tècniques de ràpel incloent l'autoassegurança i bloqueig, en trobem un al finalitzar la ferrata estricta, on hi ha un rotllo excedent de cable, veient el pont tibetà sota nostre. D'entrada sembla una bogeria intentar rapelar per la reunió-instal.lació que veiem a poc més d'un metre sota el cable de vida-final del tram equipat. En realitat és la sortida del vistós diedre de 60 metres per on va una via d'escalada. Doncs bé, és FACTIBLE rapelar amb 2 cordes de 60 metres a condició de tindre la màxima prudència!Per situar-nos a la reunió, continuem IMPERATIVAMENT ASSEGURATS amb el dissipador al cable de vida de la ferrata (l'indret i l'esfereïdor buit que veiem no admet cap error). Immediatament ens hem d'assegurar amb 2 bagues d'ancoratge a l'anella de ràpel: ara restem ben assegurats a la pròpia reunió i al cable de vida de la ferrata.

Cal avisar que es tracta d'un ràpel molt aeri de 59 metres que més o menys va seguint el diedre, decantant una mica a la dreta, mirant la paret, a la part de sota, en busca d'uns arbrets per on farem cap a la base de la paret, i senderó pendent però fàcil que ens durà just a l'inici-flanqueig-cable de la ferrata. També dir que el risc que s'enredin o enganxin les cordes a les rames, és bastant alt...O sigui que emocions fortes garantides!
L'altre ràpel (que fa referència Jordi p.), que es troba uns metres abans del descens equipat amb cadenes, és més sòlid del que pugui semblar (pont de roca+químic+baga+anella de ràpel), tot i que, tal com diu, potser quedaria millor amb una cadena...Amb una corda de 60 va perfecte fins el gran replà (cadenes) de sota, i fins i tot es pot continuar rapelant fins on s'acaba la última cadena (29 mts altura ràpel),i només cal seguir senderó senyalitzat en fort pendent però fàcil (relliscós si resta mullat) fins el cotxe.
Aquest ràpel és més curt, fàcil i recomanable que l'altre...si hom decideix rapelar! Prudència...sempre!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Penyaflor

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas