Vía ferrata | Faixes Tancades

Comentario escrito por   Jesús » hace 9 años

El 8-11-2014 vaig repetir el descens de les Faixes Tancades del Montsià fins la font de Neus (eixuta), sortida i arribada pel vessant d'Ulldecona, recorregut exigent que cal preveure 7-8 hores.
Em va anar molt bé la corda de 70 metres (10.2), i una altra corda de socors o ajut de 45 metres (9mm), i és imprescindible emprar algun sistema d'autoassegurança a la majoria de ràpels, i saber en tot moment l'altura que té cadascun. Jo vaig rapelar-los tots amb el descensor Reverso, amb baga auxiliar i mosquetó tipus HMS de seguretat, i autoassegurat PER SOTA amb un shunt.

Vaig encadenar els ràpels segon (8 metres) i tercer (26 metres) amb una bona volada d'uns 34 metres amb la corda de 70, però COMPROVANT prèviament que arriba sobradament a sota (R4).
També des de R4 fins a R6 es pot encadenar amb un impressionant ràpel de 43 metres, però no vaig tocar la corda de 45 de la motxilla, i vaig seguir amb la 70 rapelant 20 metres fins R5 (reunió penjada en plena paret, minúscula repisa, però doble instal.lació), i 23 metres més fins R6, on hi ha la gran i sòlida carrasca penjada. Aquí cal parar atenció en les maniobres fins situar-nos a la doble anella de ràpel, i extremar les precaucions a la sortida.
Per últim, dir que l'últim ràpel d'aquesta primera part, que fa cap a la font de Neus, ha estat reforçat amb una sòlida cinta plana des d'un arbre, de tal manera que l'anella de ràpel uneix l'antic i llarg cable amb la nova baga, i amb un volat i aeri ràpel de 28 metres arribem a la font de Neus, y PR-C-84, que seguint-lo vers l'oest (cap a la dreta mirant al mar) ens durà a l'Ereta (sense passar per la Punta d'Antó), i una mica més enllà, deixant-lo i girant a mà dreta (tartera) ens durà en forta pujada al cim del Montsià, i d'allí al pàrquing, en una dura jornada...

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Faixes Tancades

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas