Vía ferrata | Les

Comentario escrito por   Jesús » hace 10 años

Divendres 4 de juliol vam fer la magnífica ferrata de LES, quasi plovent, pero està tan ben equipada que es deixa fer prou bé tot i estar la roca mullada.
Al ser les grapes plastificades,amb relleu anti-relliscada,tan gruixudes, sembla que no puguin entrar els mosquetons, però si ens fixem bé hi ha un trocet on entren perfectament, això sí, en mosquetons de bon diàmetre d'abertura. Recomanem fer l'assaig a peu de via amb la tercera baga de descans, perquè el primer tram és bastant dur i desplomat. El descens, per un bosc amazònic d'allò més bonic, resta senyalitzat amb senyals en groc i no presenta cap complicació.

L'endemà vam fer la novíssima, explosiva, llarga, i exigent (K4) ferrata de Poi d'Unha, la segona que han obert a la Vall d'Aran, ja oberta al públic i equipada amb material d'última generació, perfectament senyalitzats l'aproximació i el descens (ambdós en color taronja), i els 2 escapes que té amb senyals de color blau. L'Escala en espiral suspesa al buit, és un dels passos estrella...
El descens, també equipat als llocs més compromesos,a la ressenya del plafó informatiu indica 1 hora, però vam comprovar que potser cal comptar una mica més fins el pàrquing d'Unha.
Cal tindre en compte que si la intenció és fer-la sencera, no és apta per a iniciació: té 500 metres d'altura i el cim de la ferrata es troba quasi a 2000 metres d'altitud...en ple Pirineu.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Les

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas