Vía ferrata | Castellcir | La Penyora

Comentario escrito por   Jordi de Matadepera » hace 10 años

El tancament d'aquesta magnífica instal·lació ens ha causat una enorme decepció a tots els practicants d'aquest meravellós esport. Era ideal pels debutants, fossin adults o nens (també pels de La Penyora). Ara per l'intolerància d'alguns pocs s'ens ha deixat sense una instal·lació que era l'alegria de molts. I tot per una dotzena de cotxes que venian únicament el cap de setmana. Si aquest era el problema d'algun parcelista de La Penyora, ¿què han de dir els habitants de cents d'urbanitzacions i altres comunitats de veïns que estan obligats a conviure amb macroprostíbuls, discotèques, reunions de botellón, presons i centrals nuclears? I podría allargar aquesta llista.
També és sorprenent la rapidesa del tancament. Aquí a Espanya diuen que "las cosas de palacio van despacio". Però en aquest cas hi deu haver unes relacions molt especials entre el denunciant i les autoritats de Castellcir.

I pensar que amb una mica de bona voluntat s'hauria pogut trobar una solució que evités el tancament de la ferrada. No conec la zona, però estic segur que des de la pista d'arribada hi ha camins o corriols que baixen al riu Tenes i que farien possible pujar a la ferrada des de baix sense passar per La Penyora. Els ferratistes també som excursionistes. No necessitem arribar amb vehicle a peu de ferrada. No ens importa fer mitja hora o més d'aproximació.

Animo a les autoritats de Castellcir i als constructors de la ferrada, especialment al Sr. Manel Sugranyes, al que vaig tenir el plaer de conèixer un dia a les portes de casa seva, a reconsiderar la possibilitat de reobrir l'instal·lació. Estic segur que seriem molts que estariem disposats a ajudar en lo possible. També econòmicament..

I les autoritats de Castellcir no haurien d'oblidar una cosa. Aquesta ferrada ha colocat Castellcir dins del mapa. Abans ningú sabia el que era això. La reapertura i millor encara, la construcció de nous trams ferien que la gent estés més temps per la regió i fessin alguna visita al poble amb induptables conseqüencies económiques.
En cas contrari, si tot queda com està ara, Castellcir i l'urbanització de La Penyora, seran per sempre més, al menys als meus ulls, un símbol d'intolerància, egoisme i intransigència.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Castellcir | La Penyora

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas