Vía ferrata | Roca Blanca

Comentario escrito por   Jesús » hace 10 años

La serra del Montsià és un magnífic mirador tant cap al vessant interior (massís del Port), com al vessant marítim (Delta de l'Ebre).
A banda de la ferrada de la Roca Blanca, que mira al mar, s'ha equipat fa poc una altra via ferrada, anomenada ferrada d'Ulldecona, acabada i inaugurada al 2012, que puja pel vessant interior (N) guanyant altura a travès de cingleres fins arribar al cim del Montsià, la Torreta (765 mts), amb un fort impacte visual en contemplar una dilatada panoràmica marítima, amb l'espectacle del Delta de l'Ebre quasi a tocar...
La ferrada s'inicia a la cova del Pare Pascual i està perfectament equipada. Jo la vaig repetir el 13 de gener de 2013. En els seus 700 mts de recorregut trobarem, entre d'altres al.licients, dos ràpels de 13 i 14 mts a un cingle, un pont nepalès de 25 mts, una escala d'alumini...
Per a fer els dos ràpels ens caldrà una corda de 30 mts, tenint algunes precaucions. Al primer ràpel de 13 mts (és recomanable lligar les puntes amb un nus de vuit) és imperatiu NO passar de llarg la repisa penjada on farem cap! tan aviat puguem ens hem d'assegurar (previndre-ho!) al cable que va de l'arbre al cable de vida i a la primera grapa. Només quan estem ben assegurats (aeri) recuperarem la corda.
Segueix flanquejant vers el segon i últim ràpel de 14 metres, no tant delicat com l'anterior. Rapelarem fins al terra, que és una ampla feixa entre els cingles.
Si fem els 2 ràpels i el pont,la dificultat és Alta. Si evitem els ràpels i el pont, la dificultat és Mitjana. De tota manera, hi ha bastants trams desplomats, sempre molt ben equipat.
Per a més informació, es pot accedir a travès d'aquesta mateixa web deandar.com entrant al descens de les Faixes Tancades, i anar cercant la ressenya i fitxa tècnica dels equipadors. Salutacions!!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Roca Blanca

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas