Vía ferrata | Gorges de Salenys

Comentario escrito por   Jordi » hace 14 años

Sergi, entenc perfectament el que comentes en el teu escrit. Jo escalo i el meu pas per un entorn natural vull que sigui el mes net possible. M'emprenya arribar a una zona de bloc preciosa com savassona i veure-la tota tacada de magnesi... També m'ofen veure vies d'escalar precioses tan sobreequipades que fan llastima. I per la mateixa raó quan veig una via ferrata m'entra una angoixa agredolça.

L'ús de la raó em fa pensar que per mi es una sort poder consumir naturalesa, sentir-me viu, practicar esport, esforçár-me i viure emocions intenses. Però no tothom pot escalar. Les vies ferrades, m'han permès d'apropar gent que molt dificilment hauria escalat a fer un esport que d'altra manera no haurien conegut. Son un equilibri complexe entre l'assequibilitat i l'aventura que no t'hauria de fer venir preguntes sobre si s'han o no s'han de fer.

Mes aviat t'haurien de donar respostes: gràcies a tota la gent que es dedica a equipar vies d'escalada i vies ferrades, perquè s'exposen a tenir problemes si un dia algú pren mal, per intentar apropar la gent cada cop mes urbana als espais naturals. Per tant: gràcies Albert

Desfer la via ferrata es el millor per qui l'ha construïda... T'assegures així de que no s'hi enfilarà ningú. En quant als forats... es clar que fan lleig, però què representen a un bloc de granit de desenes de quilòmetres cúbics i milions de tonelades?
Apel·les el bon us de raó dels ajuntaments i generalitat per donar llicències per obrir vies... si no en ténen, d'us de raó. Si son els mateixos que dónen permis per a fer polígons, urbanitzacions a dins el bosc i trens d'alta velocitat.

Si tothom questionés qui ha fet vies ferrates ben fetes i els tirés pedres a la teulada ningú en faria. Si tothom s'esforcés i construïs més que no destruïs segur que seria mes fàcil regularitzar les vies ferrades, fer-les mes properes a la gent, demanar subvencions i fer-les molt millor, mes netes, discretes, segures, practicables i divertides.
Salut Sergi, segueix disfrutant les vies ferrates.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Gorges de Salenys

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas