Vía ferrata | Baumes Corcades

Comentario escrito por   Club Centre Excursionista Centelles » hace 6 años

La dispersió i l’abandonament de deixalles al medi natural segueix essent un problema molt gran. Quan anem a les muntanyes i als boscos, als rius, als camins rurals i als camps, als llacs, a les platges i als camins de ronda, a fer un munt d’activitats esportives i de lleure, ens hem d’endur els residus que generem: és així de clar i senzill.
No hi ha manera que n’aprenguem! Per més rètols, avisos i recomanacions que ens fan, sempre hi ha un moment o altre que considerem inevitable deixar la nostra aportació. Durant uns segons (molt pocs!) ens remou la consciència, però deixem el nostre regal. Una aportació que embrutarà el paisatge i el degradarà, perquè trigarà molt temps a desaparèixer o no ho farà i s’anirà acumulant amb un munt d’altres aportacions.
Què esperem? Que vingui algú a treure-les? Que passi l’escombriaire i ho deixi tot net? Que posin papereres i contenidors? Que ens multin? O que ens denunciïn per embrutar? Com és que no veiem que és molt més fàcil ficar-nos aquell mocador de paper altre cop a la butxaca? I els envasos de plàstic, embolcalls, papers, llaunes, ampolles, altre cop a la motxilla o en una bossa? Fins que trobem un punt on poder-ho deixar! Són unes accions ben simples, però d’una importància molt gran.
Som uns pòtols! Així de clar! Ens agrada tenir el nostre voltant ben net i polit, però quan sortim del nostre entorn dimitim en silenci de les nostres idees i conviccions. No ens cal cap excusa per embrutar-ho tot! Els que vinguin al darrere, que s’espavilin! I que s’arremanguin si no volen veure el seu entorn fet una merda! Quan es trobin un munt de deixalles de tot tipus escampades, ja serem a casa nostra a punt per escombrar el cancell de la porta d’entrada i criticarem d’altres que, en el nostre entorn urbà, no respecten les normes mínimes de convivència.
És per això que, des del Centre Excursionista de Centelles, fem una enèsima crida al munt de persones que veniu a la Via Ferrada de les Baumes Corcades perquè us endugueu, quan marxeu cap a casa vostra, les escombraries que pugueu generar: tot allò que llençaríeu a terra o que deixaríeu a papereres i contenidors. Només així reduirem despeses que ens afecten a tots i aconseguirem tenir un territori respectat i estimat!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Baumes Corcades

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas