Vía ferrata | Joc de l'Oca | Ascenso

Comentario escrito por   Jes√ļs » hace 4 a√Īos

Gràcies per les salutacions,Marcel! Igualment!!
Dir que respecto absolutament la gent que est√° en contra del desequipament i prohibici√≥ de fer en ascens la canal del Joc de l'Oca. A mi tamb√© em rebenta que prohibeixin a tort i a dret massa indrets de muntanya, que haurien de ser de lliure acc√©s. Tot plegat, de vegades, fa una certa olor a interessos, econ√≤mics o no, que no queden clars del tot...jo mateix he mantingut forts enfrontaments verbals amb agents de l'"autoritat" que han intentat impedir que jo fes alguna activitat de muntanya (barranquisme,escalada,vies ferrata,etc). En canvi, a l'Arag√≥ sembla que hagi algo m√©s de permissivitat,tot i que tamb√© hi ha severes restriccions, per√≤ per exemple volia fer la ferrata de Pe√Īa Rueba i sabia que encara restava prohibida, per nidificaci√≥ d'aus. Vaig contactar amb els guardes d'Ayerbe i foren amabil√≠ssims: em van dir que el dia escollit per mi de fer la ferrata,encara estava vigent la prohibici√≥ per√≤ just l'endem√° ja es podia fer. Doncs es van afanyar a treure els cartells de prohibici√≥ i a les poques hores jo ja estava fent la ferrata sentit oest-sud,havent deixat el cotxe a Murillo de G√°llego.
Vull dir amb aixó,i amb la info que donaré a qui li pugui interessar, que...tenen la paella pel mànec.

INFO actualitzada fa només onze dies, l'u d'agost de 2017, del Patronat de la muntanya de Montserrat. Atenció!! Instal.lacions del Joc de l'Oca desequipades, només és permès el descens en ràpel. Advertiment: les instal.lacions de progressió de la canal del Joc de l'Oca han estat desequipades permanentment. Actualment (crec que es refereix a partir del 20/4/2017) només es permet realitzar el descens de la canal Joc de l'Oca utilitzant les instal.lacions de ràpel. No inicieu el descens amb risc de pluges.
El Patronat comunica (11/4/2017) el desequipament de les instal.lacions de la canal Joc de l'Oca, per motius de seguretat, i per a la pràctica de la canal en sentit ascendent.(...).
Resumint, que només es pot fer en descens utilitzant les instalacions ja fixades.
El Patronat es va crear l'any 1950 i, segons ells, no va ser fins les dècades dels 70-80 en què l'embranzida de les vies llargues de dificultat i la incipient "massificació" d'escaladors vinguts d'arreu, els va "obligar" a regular en alguns casos, certes vies, canals i camins equipats...
Cadasc√ļ que tregui les seves conclusions, per√≤ s√≥n organismes prou poderosos per a que quedi clar qui mana, i com deia, per moltes queixes que els arribin, tenen la paella pel m√†nec...
Salutacions a tots!

AN√öNCIATE AQU√ć

AN√öNCIATE AQU√ć

Comentarios

Suscríbete
Joc de l'Oca | Ascenso

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas