Vía ferrata | Joc de l'Oca | Ascenso

Comentario escrito por   Jesús » hace 4 años

Hola a Marcel i a deandar!! Us aclareixo amb molt de gust el tema! A deandar: sí efectivament, el llibre és d'en Ramon Ribera i Mariné "Camins i Canals de Montserrat"-Guia d'Itineraris- Cavall Bernat/3 Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1975. Si no recordo mal, el vaig comprar al mateix Monestir per 500 pessetes, i no podia deixar escapar aquesta joia ja que tenia (o he anat adquirint) les altres joies de la col.lecció: regions de Tebes i Tebaida, Ecos, Tàbor, Frares Encantats...tots menys Agulles, que per algun motiu no el tinc.

Ara, molt cordialment, a Marcel. Jo sí em trec el barret amb la teva escalada a la Puigmal del Cavall al 84! Nosaltres vam arribar, per la Puigmal, prop del cim, però un company (érem 3 escaladors) va tenir la dissort de "sacar" i volar (per rotura d'una minibagueta), havent superat ja la cova-xemeneia, amb la mala sort que es va trencar un peu, i fent tot seguit una dramàtica i perillosa retirada a base de ràpels, llavors no existia ni 112 ni mòbils (i no sé si hauríem trucat,érem prou puristes...), sortosament una amiga ens esperava a la base i fou de gran ajuda...
Al 1974, vam fer la via Normal (no la Punsola, encara) 4 amics en dues cordades. Al maig del 1977 com et deia, la Punsola o aresta N, tot bivaquejant a la base del Cavall per començar d'hora l'escalada, que ens va costar 9 hores tot davallant, després, per la Canal del Cavall fins el bivac, on havíem amagat els sacs de dormir i demés. Com bé dius, una via de prestigi i gens fàcil.
I al desembre de 1989, vam escalar l'aresta S (Pérez-Vergès), que solca pel bell mig el tremendo desplom de la "Berruga", 15 metres molt difícils i a sobre mancava un burí al pas clau...també una magnífica via, gairebé com totes les que solquen el Cavall Bernat...essent l'últim cop que vaig trepitjar l'emblemàtic cim (després, la zona de Gorres-Magdalenes, etc).
Perdoneu el rotllo...
I sí, tal com esmenteu, a veure aquests del Patronat si donen arguments sòlids, sigui quina sigui la decisió...Salutacions molt cordials a Marcel i a deandar!!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Joc de l'Oca | Ascenso

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas