Vía ferrata | Joc de l'Oca | Ascenso

Comentario escrito por   Jesús » hace 4 años

Hola a tots! Sense ànim de polemitzar, només a tall informatiu...bàsicament per als companys de deandar, Marcel, i d'altres companys. Respecte a una pregunta que feia deandar fa un parell de mesos, sobre la data que es va equipar el Joc de l'Oca en ascens, i com bé diu Marcel als 80 ja estava equipada amb material de la època, dir que un monjo a la dècada dels 70 es va dedicar a explorar eficaç i sistemàticament, la zona de can Jorba, la Vinya Nova, Torrent del Migdia (i molts altres camins i canals), i ho va publicar a una excel.lent Guia d'Itineraris montserratina al 1975, i ja esmenta el Joc de l'Oca de pujada, seguint el torrent de Migdia amunt, equipada amb material que actualment quasi semblaria una relíquia: cinta de lona, un tros d'electró...a més de cadenes, cordes, troncs, arrels...
Però a aquesta magnífica guia de Camins i Canals de Montserrat, no diu qui van ser els primers equipadors, tan sols (i no és poc!) que quan es va publicar al 1975, el Joc de l'Oca ja estava equipat en ascens i la graduava de D (difícil), el grau màxim que donava aquesta Guia, que crec que es podria equiparar al k6 que molt encertadament li atorga deandar, abans de ser clausurada.

I una pregunta amable a Marcel...veient que ja et movies per Montserrat als 80, la pregunta seria si al 1978 vas escalar en solitari l'aresta N (Punsola-Reniu) del Cavall Bernat...Jo l'havia escalat l'any anterior amb un company, al maig de 1977. Ja al 1974 el vaig escalar per primer cop amb d'altres companys, fent dues cordades...Fascinant Montserrat!
Salutacions a tots!!

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Joc de l'Oca | Ascenso

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas