Vía ferrata | Venes de Rojalons

Comentario escrito por   Francesc » hace 8 años

Sí, tot el recorregut de la via es troba correcte i es pot fer sense cap problema, la vaig fer novament el passat dissabte 12 de març i tot perfecte. Només a tenir en compte dos punts:
1) Al començament de la xemeneia del tram difícil de la cova, el primer anclatge del cable de vida del tram vertical s'hauria de reforçar. Probablement també el segon, encara que en el que queda clar i visible que cal apretar-lo és en el primer de tots ells. Aparentment molta gent puja de forma incorrecta posant els peus als anclatges del cable de vida enlloc de buscar les preses naturals de la roca o de pujar per oposició reposant a banda i banda de xemeneia quan no es té a l'abast una de les grapes, que en aquest tram estan més distanciades. Fora bo que els equipadors ho reviséssin per tal de millorar la seguretat d'aquest punt en concret.
2) Als pocs metres de passar el tram de descans en el que hi ha una via d'escapament a la meitat del recorregut, en els primers metres d'un flanqueig horitzontal, ja fa temps que hi ha una presa per mà que sembla que manca en un dels punts, fent que o bé calgui agafarse un instant al cable de vida o bé calgui agafar-se a la roca per mantenir l'equilibri i passar arraserat. Es pot fer amb una mica d'equilibri agaant-se a la roca sense cap problema, i a males sempre es té el cable de vida. És un pas fàcil i no està compromesa en cap cas la seguretat doncs és totalment horitzontal. Això ja fa molt temps que és així i no em consta que estigui previst fer-hi cap actuació, simplement afegeix un petit pas on cal tenir més equilibri si es vol respectar el no tocar el cable de vida, està bé.
Per tot el demés, la via està perfecta i l'equipament és de primera, endavant.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Venes de Rojalons

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas