Vía ferrata | Regina de Peramola

Comentario escrito por   Xavi » hace 8 años

Quimet,

Potser m'equivoco, però crec que la ferrata no depen de l'Ajuntament, tot i que estigui en el seu terme municipal. Els equipadors (els seus noms són a l'inici d'aquesta plana) són els que l'han de mantenir, a no ser que arribin a un acord amb algú altre com podria ser l'Ajuntament.

Aquesta ferrata fa temps que no està mantinguda. Simplement els equipadors s'han cansat de posar temps i diners de la seva butxaca gratuitament (com és lògic) i, com és lògic, la instal·lació es degrada fins a l'estat en que ara es troba, i més que empitjorarà, amb el perill que això comporta. Per a qui llegeixi la revista Vertex, en un dels darrers números hi ha un comentari dels equipadors dient precissament això: que s'han cansat. A més, en el post número 81 d'aquesta plana hi ha una altra referència.

A Andorra les ferrates les manté el Govern, però aquí no és així: qui té ganes i bona voluntat i a més té diners o troba un patrocinador i aconsegueix els permisos, monta i manté una ferrata, i quan s'acaben els diners deixa de mantenir-la.

Un altre tema és que puguem presionar per que l'ajuntament o qui sigui arribi a un acord amb els equipadors, al cap i a la fi això és una font d'ingresos per a la comarca, però crec que no tenen cap obligació legal de fer-hi res.

I encara un altre tema, que aquí potser l'ajuntament sí que podria fer, seria que posessin un rètol avisant de l'estat i que, fins i tot, treiessin els cinc o sis primers esglaons per evitar que la gent s'hi posés.

En fi, és una pena perque és de les millors ferrates d'Espanya, però dubto que poguem "reclamar" a ningú.

ANÚNCIATE AQUÍ

ANÚNCIATE AQUÍ

Comentarios

Suscríbete
Regina de Peramola

Todo los comentarios de todas las rutas

Suscríbete
Todas las rutas